Warmtepompen

Warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompinstallaties halen hun energie grotendeels uit een duurzame bron. Denk aan lucht, water of ventilatielucht. Een duurzame oplossing dus. Vervolgens wordt de energie samengeperst, waardoor een hoge temperatuur ontstaat. Deze warmte kun je gebruiken voor het verhitten van een boiler, die dan weer voor warm tapwater zorgt of jouw woning verwarmt.

De warmtepomp kan ook water koelen, waardoor een warmtepomp ook kan bijdragen aan de koeling van jouw woning. Ook kan een warmtepomp je woning koelen.

Water-water warmtepomp installatie

Wist je dat je voor een warmtepomp subsidie krijgt? Het bedrag is afhankelijk van het type model.

Soorten warmtepompen

Er zijn 3 soorten warmtepompen die heet meest geïnstalleerd worden. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten warmtepompen. Wil je advies over welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op!

 • Lucht/water warmtepomp
  De naam zeg het al: een lucht/water warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht. Zelfs bij temperaturen tot -20°C is het mogelijk om met deze buitenlucht uw woning te verwarmen of warm water te tappen.
 • Water/water warmtepomp
  Bij een water/water warmtepomp is de aardbodem een bron van energie. De aardbodem heeft een constante temperatuur, waardoor het rendement constant hoog is.
 • Ventilatielucht/water warmtepomp
  Een ventilatielucht/water warmtepomp haalt energie uit de gebruikte lucht van uw ventilatiesysteem. Ook hier heeft de bron een vrij constante temperatuur. De warmtepomp installatie zorgt voor warm (tap)water en verwarming in uw woning.
  Een ventilatielucht/water warmtepomp heeft een laag vermogen. Dit betekent dat je alleen appartementen of kleinere woningen hiermee kunt verwarmen.
  De meest gebruikte ventilatielucht/water warmtepomp is een warmtepompboiler. Deze verzorgt alleen warm (tap)water en draagt dus niet bij aan de verwarming van uw woning. De warmtepomp boiler is een duurzaam alternatief voor een elektrische boiler.

Installatie, service en onderhoud door BVH installatie

Wil je een professionele warmtepompinstallatie op maat? Volledig onderhouden en met een goede en persoonlijke service, dan is BVH Installaties een goede keus. Wij leveren een passend systeem voor ieder type woning of bedrijf. Wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bellen

Mailen

Overige diensten

Vloerverwarming-2
Vloerverwarming
Zonneboiler-1
Zonneboilers
CV-ketel
CV-ketels
Waterontharder-1-1
Waterontharders