Vloerverwarming laten plaatsen

Wil jij een vloerverwarming laten plaatsen? Ben je op zoek naar een comfortabele en energiezuinige manier om je woning te verwarmen? 

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling door je hele huis, zonder dat je radiatoren nodig hebt. Dit zorgt niet alleen voor extra comfort, maar het is ook een efficiënte manier van verwarmen, wat resulteert in lagere energiekosten. Bij BVH Installaties zijn we gespecialiseerd in het professioneel installeren van vloerverwarming, zodat jij optimaal kunt genieten van een warm en comfortabel huis.

Hoe werkt een vloerverwarming?
Vloerverwarming werkt door middel van leidingen die onder de vloer worden geïnstalleerd, waar warm water doorheen stroomt. Deze leidingen geven de warmte gelijkmatig af aan de vloer, waardoor je hele kamer heerlijk verwarmd wordt. In tegenstelling tot traditionele radiatoren verwarmt vloerverwarming de ruimte van onder naar boven, wat zorgt voor een aangename, gelijkmatige warmte zonder koude plekken.

Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming. Bij elektrische vloerverwarming worden kabels onder de vloer gelegd die de warmte opwekken. Watergedragen vloerverwarming, de meest voorkomende, maakt gebruik van warm water dat door buizen stroomt. Dit systeem kan worden aangesloten op je CV-ketel, warmtepomp of zonneboiler, waardoor het een flexibele en duurzame verwarmingsoptie is.
 

Energiezuinig

Met vloerverwarming bespaar je op je energiekosten, omdat het systeem op lagere temperaturen werkt dan radiatoren, terwijl je huis toch comfortabel warm blijft. Dit maakt het een duurzame keuze.

 

Gelijkmatige warmteverdeling

De warmte wordt gelijkmatig verspreid over de hele vloer, waardoor je geen last hebt van koude plekken in huis. Dit zorgt voor een constant aangename temperatuur in elke kamer.

 

Meer ruimte in huis

Doordat vloerverwarming onder de vloer ligt, heb je geen radiatoren meer nodig. Dit geeft je meer vrijheid in het inrichten van je woning en zorgt voor een strakke, moderne uitstraling.

 

Geschikt voor diverse vloertypen

Vloerverwarming werkt goed met verschillende soorten vloeren, zoals tegels, laminaat en parket. Hierdoor kun je het systeem vrijwel in elke ruimte toepassen, van badkamer tot woonkamer.

 

Lage onderhoudskosten

Vloerverwarming heeft weinig onderhoud nodig in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Het systeem gaat lang mee zonder dat je veel tijd en geld kwijt bent aan reparaties of onderhoud.

 

Maximale comfort

Met een vloerverwarming is je woning continue verwarmd op dezelfde temperatuur. Er zijn geen grote schommelingen in temperatuur, waardoor je altijd in een warm huis binnenkomt.

Snel een vloerverwarming laten installeren
Met een vloerverwarming creëer je niet alleen meer ruimte in je woning, maar zorg je ook voor een efficiënter verwarmingssysteem, dat vriendelijker is voor het milieu en je portemonnee. Het is ideaal voor nieuwbouwwoningen, maar ook bestaande huizen kunnen met de juiste aanpak van deze vorm van verwarming genieten. Met BVH installaties kan je snel ​een vloerverwarming laten installeren.
Vloerverwarming werkt door warm water dat door leidingen onder de vloer circuleert of door elektrische kabels die de vloer verwarmen. De warmte stijgt geleidelijk op, waardoor de ruimte gelijkmatig verwarmd wordt.
Vloerverwarming biedt een gelijkmatige warmteverdeling, is energiezuiniger, en bespaart ruimte doordat er geen radiatoren nodig zijn. Het zorgt voor een comfortabelere omgeving zonder koude plekken.
Een vloerverwarming kan worden geïnstalleerd onder verschillende vloertypen, zoals tegels, laminaat, hout en zelfs tapijt. Wel moet het vloertype geschikt zijn voor warmtegeleiding om optimaal te werken. Wij adviseren je graag hierover.
Ja, vloerverwarming kan prima als hoofdverwarming dienen, mits het systeem goed is gedimensioneerd en de woning voldoende is geïsoleerd. Het kan in elke ruimte de belangrijkste warmtebron zijn.
Vloerverwarming heeft doorgaans meer tijd nodig om een ruimte op te warmen dan radiatoren, gemiddeld 1 tot 2 uur. Dit komt doordat het systeem werkt met een lagere temperatuur en de vloer zelf ook warmte opslaat. Echter, een vloerverwarming laat je doorgaans op dezelfde temperatuur. Eventueel kan je als je gaat slapen via de automatische thermostaat de vloerverwarming een paar graden laten dalen, maar niet heel veel. Het is namelijk energiezuiniger om de vloer op temperatuur te houden, dan wanneer je een vloerverwarming helemaal laat afkoelen en dan weer volledig moet opstoken.
Ja, vloerverwarming is energiezuinig omdat het op een lagere temperatuur werkt dan traditionele radiatoren. Dit kan leiden tot besparingen op je energierekening, vooral in combinatie met een warmtepomp of zonneboiler.
De kosten van vloerverwarming variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte, het type systeem (elektrisch of watergedragen), en het type vloer. Voor een gemiddelde woning kun je denken aan kosten tussen de €40 en €100 per m². Wij geven je graag gratis en vrijblijvend een gerichte offerte.

Ja, vloerverwarming kan ook in bestaande woningen worden geïnstalleerd, al kan dit wat meer werk vereisen, zoals het verwijderen van de bestaande vloer. Er zijn dunne systemen beschikbaar die geschikt zijn voor renovaties.
Nee, de pomp van een vloerverwarming systeem moet periodiek een keer worden geïnspecteerd en verder heeft een vloerverwarming geen onderhoud nodig. 

Ja, vloerverwarming kan uitstekend worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen, zoals radiatoren of een warmtepomp. Dit zorgt voor een flexibel en efficiënt verwarmingssysteem, afhankelijk van de behoeften van je woning.
Vragen of een gratis vloerverwarming offerte?