CV-ketels

CV-ketels

Wat is een CV-ketel?

Een CV-ketel, ook wel centrale-verwarmingsinstallatie is de basis van een warm huis en warm water. De CV-ketel is het hart van deze installatie. Een combiketel verwarmt water voor jouw radiatoren, douche en keuken. Dit doet de installatie door middel van een brander, die vaak op aardgas werkt. 
Deze brander gaat werken zodra je de kraan opendraait of zodra de thermostaat een signaal geeft. Het warme water wordt vervolgens door een pomp naar de plekken gepompt waar jij het nodig hebt. Op deze manier zorgt de cv-ketel voor een lekker warm huis en voor warm tapwater.

Cv-ketels zijn tegenwoordig een stuk zuiniger dan voorheen, en worden daarom ook wel hr-ketel of hoogrendementsketel genoemd.

CV-ketel

Soorten CV-ketels

Er zijn veel soorten cv-ketels op de markt. Deze ketels vallen onder verschillende categorieën. Hieronder een overzicht van de meest gebruikelijke systemen:

  • Soloketel: Dit is een ketel die enkel het water verwarmt voor de centrale verwarming. Het warme water voor in de keuken of badkamer komt dan van een aanvullend apparaat zoals een geiser of boiler.
  • Combiketel: Dit is een ketel die het warme water voor zowel de verwarming als de warmwaterkraan levert. De meeste cv-ketels zijn tegenwoordig combiketels
  • Open cv-ketel: Dit is een ketel die de benodigde lucht om gas te verbranden direct uit de ruimte haalt waar de ketel gemonteerd is. Een minder veilig systeem die extra ventilatie vereist. Daarom is dit een achterhaald model cv-ketel.
  • Gesloten cv-ketel: Dit is precies het tegenovergestelde van een open cv-ketel. Het haalt juist de lucht van buiten uw woning en wordt vaak gezien als de standaard voor hr-ketels.
  • Hre-ketel: Een hr-ketel die ook stroom opwekt. Dit doet hij door middel van een heteluchtmotor op aardgas.
  • Hr++ ketel: Een geavanceerde hr++-ketel is efficiënter dan een gewone hr-ketel. Dit brengt extra rendement met zich mee.
  • Hybride cv-ketel: Als laatste behandel ik de hybride installatie. Deze combineert een cv-ketel met een warmtepomp- of zonne-installatie. Deze alternatieve energiebron zorgt in de meeste gevallen voor warmte. Alleen als ze te weinig capaciteit (kunnen) leveren, wordt de cv-ketel alsnog ingeschakeld.

Installatie, service en onderhoud door BVH installatie

Wil je een professionele CV installatie op maat? Volledig onderhouden en met een goede en persoonlijke service, dan is BVH Installaties een goede keus. Wij leveren een passend systeem voor ieder type woning of bedrijf. Wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bellen

Mailen

Overige diensten

Vloerverwarming-2
Vloerverwarming
Zonneboiler-1
Zonneboilers
Warmtepomp
Warmtepompen
Waterontharder-1-1
Waterontharders